okos-nevjegy-dizajn-4-bg

Mi az az Okos-Névjegy vagy digitális névjegykártya?

Az Okos-Névjegy egy NFC technológiát használó, digitális névjegykártya. A kártya segítségével egyetlen érintéssel felírhatjuk partnerünk telefonjába elérhetőségeinket és egyéb adatainkat. A névjegykártyába egy (vagy kettő) NFC chip van beépítve és a chip segítségével adatokat küldhetünk egy mobiltelefonra,

Miben vagyunk mások?

Alapvetően két fontos dolog különböztet meg minket a piacon található egyéb digitális névjegykártya készítőktől:

A mi kártyánkhoz nem szükséges semmi más. Sem regisztráció, sem telefonos applikáció, vagy bármi más.

 A kártya külseje nem a mi brand-ünk/márkánk tükrözi, hanem a megrendelőjét és teljesen egyedi.

Azaz szükséges hozzá a már nyomtatott (jelenleg is használatban lévő) papír névjegykártya vagy a nyomtatásra szánt dokumentum/grafika melyből a névjegykártyáikat nyomtatni szokták, azért, hogy mi is tudjunk nyomtatni, amiből az okoskártya vagy digitális névjegykártya majd elkészül.
(Az is lehet egy megoldás ha még nincs egyáltalán névjegykártyájuk, hogy mi készítünk sablonból vagy akár teljesen egyedit grafikusunk segítségével, de ez már természetesen feláras szolgáltatás, amit nem tartalmaz az alap ajánlat.)

Tehát a kártya teljesen egyedi lesz mind a megjelenését, mind a hordozott információt illetően. Nincs két egyforma csak akkor, ha az ügyfél több példányt kér ugyanabból.

Alapvetően 2×2 +1 féle digitális kártyát készítünk. Laminált és plasztik kártyát. Online és offline kártyát valamint a laminált típusból kombinált (Online & offline) verzióra is van lehetőség.

Az Okos-Névjegykártya használata

a hagyományos névjegykártyával ellentétben, ezt nem kell átadni a partnernek/érdeklődőnek, hogy aztán soha ne vegye elő vagy ne találja meg. Csupán a partner telefonjához kell érinteni és ekkor a tárolt információt (kapcsolati adatokat) a kártya beleírja a telefonba.

Minden esetben fel kell oldani a telefont a kártya használatakor!

Ezután el is lehet tenni vissza a tokjába (ha kérnek hozzá) vagy névjegykártya tartóba és legközelebb újra lehet használni. Ebből a kártyából szükségtelen többet gyártani, mert a kártyáról „bármennyiszer” leolvasható az adat.

(Egy kivétel van, ha olyan kártyát szeretne, amelyik érintésre nem az adatokat írja be a telefonba, hanem felhívja a telefonszámot, SMS-t vagy email-t küld.)

Plasztik digitális névjegykártya

A plasztik kártya egy kicsit vastagabb a szokásos névjegykártyáknál, a beléptető kártyák vastagságával egyenértékű azaz 5 mm, a szélessége és a magassága azonban a szokásos névjegykártya méret 9×5 cm így ugyanúgy elfér bármilyen szokásos névjegykártya tartóban vagy kártya védőtokban.

Méretei ellenére azonban inkább promóciós, marketing vagy eszköz kártyának szoktuk javasolni, ugyanis ez a fajta kártya egy műanyag kártya matricázva.

Remekül használható új termékünk vagy szolgáltatásunk bemutatására például úgy, hogy érintésre megnyitja a telefonon uj termékünk/szolgáltatásunk internetes landolóoldalát, bemutató oldalát.

Ezt ajánljuk legtöbbször egyéb lehetőségek felhasználásra is, mint például az érintésre wifi hálózathoz való kapcsolódás, BlueTooth eszközhöz való kapcsolódás, a térképen való hely megjelölés vagy éppen telefonos applikáció elindítása.

Ez a fajta digitális névjegykártya csak online vagy offline verzióban kapható, kombinált változata nincs.

Laminált digitális névjegykártya

A laminált Okos-Névjegykártya pont ugyanúgy néz ki, mint a hagyományos papír névjegykártya mivelhogy az is. A különbség annyi, hogy elhelyezünk benne egy programozott NFC chip-et is aztán lelamináljuk. Ezt a típust szoktuk javasolni a hagyományos névjegykártyák helyett.

Ez a fajta digitális névjegykártya online, offline vagy kombinált (online & offline) verzióban is kapható.

Offline Okos-Névjegy

Az offline kártya esetében a chip a konkrét adatokat tárolja így nem szükséges hozzá a telefonon aktív internetkapcsolat sem, viszont cserébe kevés adatot adhatunk meg magunkról, mivel a chip-en nagyon kevés a hely,

Az offline kártyára a személy neve, telefonszáma, email címe fér rá. Ha egyik sem túl hosszú, akkor a cégnév esetleg a beosztás még elfér.

Online Okos-Névjegy

Az online kártya csak egy linket tárol épp ugyanolyat mintha egy weboldal címét írnánk a böngészőnkbe, csak esetünkben nem egy weboldalra mutat, hanem a névjegy adatait hordozó fájlra, amit a telefon letölt és importálni képes.

Mivel a chip-nek csak a linket kell tárolnia, a fájl pedig lehet nagyobb méretű is, ezért online esetében nincs korlát hogy miből mennyi információt adhat át, csupán az amit a telefonon található Operációs Rendszer (Android vagy iOS) szab.

Ha 10 email címet akarunk megadni, akkor megadhatjuk mind a 10-et.

Lehetőségünk van megadni: képet magunkról vagy cégünkről, nevünket, születésnapunkat, a cég nevét, beosztásunkat, a cég szlogenjét vagy rövid bemutatkozót magunkról, címünket vagy székhelyünket/raktárunkat, több telefonszámot, több email címet, több weboldalunkat, közösségi média profiljaink elérhetőségét.

Kombinált Okos-Névjegy

A kombinált kártya esetében arról van szó, hogy a kártyába 2db chip-et helyezünk el. Az egyik online a másik offline, így szituáció függően használható a kártya jobb vagy bal felének érintésével.

Példa: a kártya bal oldala (offline) érintésével csak az Okos-Névjegyes kapcsolati információkat írja a telefonba – név, telefonszám, email cím és hogy Okos-Névjegy, a jobb oldala (online) érintésével azonban akár 4-5 vállalkozás elérhetőségi adatait tudja a telefonba írni.

A QR kódok szerepe a digitális névjegykártya grafikáján

A QR kód arra jó, hogy azokon a telefonokon is lehessen a hordozott információt olvasni, amik a chip-et nem képesek olvasni.

A generált QR kódokkal is ugyanez az online-offline helyzet. Hordozhat magában korlátozott információt és akkor közvetlen írja fel az adatokat, de mutathat egy névjegy fájlra is, amiben a fent említett (online kártyánál) információk mind elférnek.

QR kód olvasó nélküli telefon ma már nem igazán van sem forgalomban sem használatban, a chipet viszont a hazai telefonok kb. ~90%-a képes olvasni, a maradék 10% jelenleg még sajnos nem, de ez várhatóan 3-5 éven belül megoldódik, mert eltűnnek a régi telefonok.

Egyéb lehetőségek az Okos-Névjegy termékeknél

A nálunk alkalmazott technológiának vannak még egyéb felhasználási módjai, mert a funkcióját tekintve nemcsak névjegy adatokat tud beírni a telefonba, hanem tud kapcsolódni BlueTooth-os eszközhöz, WiFi hálózathoz, fel tud hívni egy telefonszámot, írni tud egy email-t vagy sms-t vagy épp csak simán egy szöveget a telefon képernyőjére, meg tud nyitni egy weboldalt, stb.

Sőt nem csupán névjegykártya formában tudjuk elkészíteni, hanem van plasztikkártya (mint a beléptető), gyűrű, vízálló karkötő, biléta kisállatoknak és kulcstartó is.

Ha további kérdései/kérései lennének kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.